Osteopathie
Wat doet een osteopaat?
De osteopaat is deskundig in de beoordeling van de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam. Behandeling richt zich op het verlichten of wegnemen van lichamelijke klachten waardoor je je weer optimaal gezond kunt voelen.
Gezondheid is beweging
Alles in het lichaam heeft beweging nodig om goed te kunnen functioneren. Een osteopaat is getraind om bewegingsverlies te voelen en te bepalen of dit in relatie staat tot je klachten.
De klachten en de plek waar de osteopaat behandelt zitten niet per se op dezelfde plek, in je lichaam staat immers alles met elkaar in verbinding.
Een osteopaat neemt de tijd om goed naar je te luisteren en om je lichaam te onderzoeken. Daarnaast leert een osteopaat je veel over de achtergronden van je klacht en wat je zelf kunt doen aan deze klacht om je gezondheid te verbeteren.
De osteopaat werkt samen met andere disciplines. Het is een veilige methode met een lage behandelfrequentie. Dit heeft veel tevreden patiënten tot gevolg. Je gezondheid is bij de osteopaat in goede handen.
Hoe werkt een osteopaat?
Klachten zoals hoofdpijn, buikpijn of last van de rug, kunnen veroorzaakt worden door lichaamsdelen die ‘te vast’ zitten. Daar kan een osteopaat wat aan doen.
Voor meer informatie: bekijk onderstaande video.
Osteopatische behandelingen voor:
Volwassenen
De behandelindicaties kunnen bij volwassenen heel divers zijn; van klachten in het bewegingsapparaat tot aan de orgaansystemen. Functioneert een deel van het lichaam niet goed, dan beïnvloedt dat ook de rest. Een osteopaat benadert het lichaam daarom als één geheel.
Zwangeren
Tijdens de zwangerschap moet er voorzichtig behandeld worden door alleen zachte en niet invasieve technieken te gebruiken. Het doel van de behandeling is om de zwangerschap zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.
Kinderen en baby's
Het belangrijkste aandachtspunt bij baby’s en kinderen is dat ze nog een hele ontwikkeling moeten doormaken. We moeten ze niet zien als kleine volwassenen. De aanpak is dus ook anders dan bij volwassenen.